Πιθανά ερωτήματα

Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος;
Η προσέλκυση περισσοτέρων συνεδρίων, επιχειρηματικών συναντήσεων, ταξιδίων κινήτρων, ποιοτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή ξένων στην Κύπρο.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει ο ΚΟΤ/το Cyprus Convention Bureau στην προσέλκυση συνεδρίων;
Με συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση, θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις προσπάθειες σας: μέσα  από το δίκτυο των Γραφείων ΚΟΤ στο εξωτερικό, τις επαφές με αρμόδιους φορείς, με ειδικά σχέδια όπως αυτά της οικονομικής στήριξης για διεκδίκηση των συνεδρίων σας, με προωθητικό υλικό, με πρόσβαση (δωρεάν – όπου αυτό είναι εφικτό) σε αρχαιολογικούς χώρους, με διευκολύνσεις επίλυσης πιθανών προβλημάτων που θα προκύπτουν.   

Τι συμβολίζει το λογότυπο του προγράμματος;
Το λογότυπο συμβολίζει την ανθρώπινη διάσταση που επιθυμούμε να προσδώσουμε στο πρόγραμμα, βασισμένη στην παραδοσιακή φιλοξενία, που συνάδει άμεσα με τον στόχο φιλοξενίας περισσότερων συνεδρίων, συναντήσεων και ποιοτικών εκδηλώσεων. Συμβολίζει ακόμη την φιλοδοξία και αισιοδοξία μας για την ανάπτυξη του τομέα αυτού. Τέλος, συμβολίζει τη διαχρονικότητα και τη μακραίωνη πολιτιστική ταυτότητα του τόπου αφού η βασική έμπνευση του σχεδιασμού πηγάζει από το αρχαιότερο νόμισμα της Κύπρου, το κυπριακό τάλαντο, που ανάγεται στην εποχή του Χαλκού, περίοδο κατά την οποία η Κύπρος γνώρισε πολύ μεγάλη εμπορική και οικονομική άνθηση και ήταν ένα από τα πλουσιότερα κέντρα του τότε γνωστού κόσμου.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν το λογότυπο του προγράμματος;

Eκτός από το προσωπικό του ΚΟΤ/Cyprus Convention Bureau που χρησιμοποιεί το λογότυπο για σκοπούς προβολής του προγράμματος, δικαίωμα χρήσης του έχουν μόνο οι Ambassadors in Tourism, μέσω κωδικού που δόθηκε από τον ΚΟΤ.

Πώς μπορώ να προβάλω την ιδιότητά μου ως Ambassador in Tourism;
Μέσα από την ενεργό συμμετοχή σας σε διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι διεξάγουν συνέδρια ή συναντήσεις σε διαφορετικό προορισμό κάθε χρόνο ή τις διασυνδέσεις σας με μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα, μπορείτε να προβάλλετε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου και να ενθαρρύνετε τη διεξαγωγή των συναντήσεων τους στην Κύπρο.

Επίσης μέσα από τις επιχειρηματικές σας συναντήσεις, δίνοντας την επαγγελματική κάρτα του προγράμματος που σας ετοίμασε ο ΚΟΤ/Cyprus Convention Bureau μπορείτε να αυξάνετε τη διαπραγματευτική σας ικανότητα για διεκδίκηση διοργάνωσης της επόμενης συνάντησης ή συνεδρίου στην Κύπρο.

Ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας του προγράμματος ;
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Πώς μπορώ να γίνω Ambassador in Tourism ;
Eπικοινωνώντας με την ηλεκτρονική διεύθυνση ambassadors@visitcyprus.com για να σας σταλεί η Δήλωση Ενδιαφέροντος

Ποιοί μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ;
Kύπριοι ή ξένοι που ταξιδεύουν συχνά ή δραστηριοποιούνται σε διεθνή σώματα ή συνδέσμους και μπορούν να ασκήσουν επιρροή για προσέλκυση συνεδρίων ή επιχειρηματικών συναντήσεων ή ταξιδίων κινήτρων στην Κύπρο

Υπάρχει όριο ηλικίας για να εγγραφεί κάποιος/α στο πρόγραμμα ;
Όχι, αρκεί το ενδιαφέρον για την προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό για συνεδριακό τουρισμό
.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προυποθέτει οποιοδήποτε κόστος;
Οχι, η συμμετοχή δεν προυποθέτει οποιοδήποτε κόστος

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Ambassadors in Tourism προυποθέτει ειδικές ενέργειες εκ μέρους μου;
Οχι, η συμμετοχή σας δεν προυποθέτει ειδικές ενέργειες εκ μέρους σας. Η προώθηση των στόχων του προγράμματος θα γίνεται μέσω της υφιστάμενης δραστηριοποίησης σας.

Πού μπορώ να στείλω τις εισηγήσεις μου για το πρόγραμμα ;
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση ambassadors@visitcyprus.com ή στον αριθμό τηλεομοιοτύπου (φαξ) + 357 22 331644 και + 357 22 691313


Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον από τους υπόλοιπους Ambassadors in Tourism;
Επικοινωνώντας με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (τηλ. 22 691100, 22 691254), ο οποίος, αφού ζητήσει την άδεια από τον συγκεκριμένο Ambassador in Tourism θα σας δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του.